Home Активности на Агенцијата за иселеништво Повик за учество на Иселенички фолклорен фестивал

Повик за учество на Иселенички фолклорен фестивал

by Марко Стоименовски
7 views

До Културно-уметнички друштва од иселеништво

Повик за учество на Иселенички фолклорен фестивал

Почитувани,

Агенцијата за иселеништво организира Иселенички фолклорен фестивал во Охрид, од 16-20 јули 2023година. Сместувањето и целокупната организација на фестивалот ќе биде покриена од страна на Агенцијата за иселеништво. Ваша обврска е сами да го организирате патот до Охрид. Учество можат да земат фолклорни групи од иселеништво на кои за време на престојот во Охрид ќе им се обезбедат два настапи во Охрид и околината, екскурзии и тематски работилници.

За детална програма и хотелското сместување дополнително ќе ве известиме.

Учеството пријавете го на: biljana@minisel.gov.mk

Лице за контакт: Билјана Костова

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!