Home Иселенички СтраниЕвропа Македонци кои живеат во Лондон со англиски такси возила тргнаа кон Македонија со добротворна мисија

Македонци кои живеат во Лондон со англиски такси возила тргнаа кон Македонија со добротворна мисија

27 views

Драган Крстев од струмичко Ангелци, Дејан Коцев од Свети Николе, Кико Маневски од делчевско, Трајче Трајков од Кавадарци заедно со Ендрју Ворт од Англија, од завчера се во добротворна патувачка мисија низ 15 европски држави за да ја анимират јавноста за хуманост и собираат донации за помош. Тргнаа со две англиски такси возила со кои треба да извозат околу 4000 километри и да ги потикнат граѓаните на попатните станици по европските држави, да се приклучат во добротворната организација и мисија.

Целиот текст може да го прочитете ТУКА

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!