Home Активности на Агенцијата за иселеништво ЗАПОЧНА ЛЕТНАТА ШКОЛА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!

ЗАПОЧНА ЛЕТНАТА ШКОЛА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!

12 views
Започна Летната школа по македонски јазик за децата на нашите иселеници во Охрид.
Триесет ученици од Норвешка, Малта, Словенија, Франција, Германија, САД, Русија, Австрија и Србија следните 6 дена ќе следат настава по мајчин, македонски јазик, спортски активности и посети на културно-историски знаменитости во Охрид.
                   
Директорот на Агенцијата за иселеништво, Слободан Близнаковски, ги поздрави учениците, им заблагодари за интересот за учество и учење на мајчиниот јазик и им посака пријатен и незаборавен престој во татковината!

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!