Home Иселенички Страни Подготовки на „Обединети Македонци” за прослава и одбележување на Илинден

Подготовки на „Обединети Македонци” за прослава и одбележување на Илинден

21 views

Организацијата Обединети Македонци во Канада во чест на Илинден 2024
По повод годишнина од битката на Херонеја во 338 г.п.н.е., Илинденското востание во 1903 година, како и годишнината од АСНОМ-ското прогласување на македонската држава во 1944 година, Организацијата Обединети Македонци во Канада (ООМК) се припрема за достојно одбележување на величествениот Илинден.

Прочитајте повеќе на следниот линк.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!