Home Активности на Агенцијата за иселеништво Делегација на Агенцијата за иселеништво ја посети МПЦ „Богојавление“ во Копер

Делегација на Агенцијата за иселеништво ја посети МПЦ „Богојавление“ во Копер

12 views

Во предвечерието на празникот Св. Јован Лествичник директорот на Агенцијата за иселеништво присуствуваше на службата во МПЦ Богојавление во Копер.

На средбата со раководството од Црковниот одбор, раководството на МКД „Кочо Рацин“ и верниците, Директорот во своето обраќање ја поздрави организираноста и сплотеноста на Македонците во Копер кои се во сѐ поголем број, нивната интегрираност и стекнатата доверба кај градските и државни власти како вреден и мирољубив народ.

По информирањето за надлежностите на Агенцијата, иселениците имаа можност да постават прашања и да ги истакнат проблемите со кои се среќаваат.

https://www.facebook.com/iselenistvo

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!