Home Иселенички СтраниЕвропа Четворица иселеници од Охрид и Струга поминаа 2000 км на велосипед

Четворица иселеници од Охрид и Струга поминаа 2000 км на велосипед

46 views

По цели 10 дена пат и поминати речиси 2000 километри, четворица иселеници од Охрид и Струга, со велосипед од Швајцарија пристигнаа во родниот крај. Невозможното за многумина го направија возможно. Во Охрид беа пречекани од нивни роднини и сограѓани. Велат дека на долгото патување се соочиле со мали незгоди, но дека желбата да го реализираат овој сон била посилна од се.

Прочитајте повеќе на следниот линк.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!