Home Иселенички СтраниЕвропа МК „Илинден” од Латцен – Хановер врши упис на нови членови

МК „Илинден” од Латцен – Хановер врши упис на нови членови

40 views
👉Известување
КУД ИЛИНДЕН -Лаатцен ќе одржи средба со актуелните членови а ќе врши упис на нови заинтересирани членови во Понеделник на 20.05 2024 год. од 18 часот .
👉Раководството на културно уметничкото друштво, организираат годишен план ;
-Учество и организирање на семинари ;
-работилници -тема македонски традиционални носии;
-инструменти ,песни и ора ;
-учество на неколку меѓународни фестивали како и целовечерен концерт со кој ќе се обележи годината .
Повелете и запознајте се со нашата програма , активности и бидете дел од групите кои преку забава и игра 💃🚶ќе ве доближат до македонската традиција “Доколку има заинтересирани а не се македонци ќе ни биде чест и задоволство да ги запознаеме со нашата огромна Македонска духовна и материјална култура и традиција”.
Ве очекуваме👣 повелете
‼️годишната возраст не е ограничена
👉се гледаме во поголем број во просториите на MK Ilinden Laatzen-Hannover

Извор на следнииот линк.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!