Home Активности на Агенцијата за иселеништво Остварена средба за соработка со Кинотеката на Македонија

Остварена средба за соработка со Кинотеката на Македонија

30 views

Директорот на Агенцијата за иселеништво, Слободан Близнаковски, оствари работна средба со директорот на Кинотека на Република Северна Македонија, Владимир Ангелов,  со цел обезбедување со македонски филмови за потребите на филмските фестивали и други културни настани во иселеништво, на кои се промовира македонската култура, јазик и творештво. Дистрибуцијата и прикажувањето на филмовите ќе биде на некомерцијална основа.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!