Home Иселенички Страни На 10 јуни „Македонски ден“ во Ешалан

На 10 јуни „Македонски ден“ во Ешалан

by Марко Стоименовски
25 views
МАКЕДОНСКИ ДЕН ВО ЕШАЛАН – (Македонски Панаѓур),
Широк асортиман на разновидна стока од секаков вид ќе биде изложена на големиот број штандови поставени токму за купувачите и посетителите. Отсликување на македонската традиција и македонските обичаи. Денот ќе биде збогатен со
песна и оро од богатото фолклорно наследство од Македонија.
• Имитација на македонска свадба
• Периодот на одржување: сабота 10.06.2023 година, од 11 часо.
• Место на оддржување: градски парк спроти железничката
станиц.
• Настанот е помогнат и поддржан од општина Ешалан.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!