Home Иселенички Страни МПЦ „Свети Илија“ од Мисисага ја одржува традицијата за Прочка

МПЦ „Свети Илија“ од Мисисага ја одржува традицијата за Прочка

by Марко Стоименовски
32 views

Прочка во нашата црква, традицијата се продолжува со амкање на јајцето за најмалите во дружбата со постарите 🙂.
Воедно се одржа и годишното членско собрание, заминување на стариот и претставување на новиот извршен одбор на Црквата.
Со среќа работата на новиот претседател Васко Недановски и неговиот управен одбор.

Линк

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!