Home Соопштенија Се врши упис на нови ученици по дополнителна настава по македонски јазик за новата учебна 𝟐𝟎𝟐𝟏/𝟐𝟎𝟐𝟐 година во Минхен!

Се врши упис на нови ученици по дополнителна настава по македонски јазик за новата учебна 𝟐𝟎𝟐𝟏/𝟐𝟎𝟐𝟐 година во Минхен!

15 views

Сите заинтересирани може да добијат повеќе информации на следните контакти, (a_nejman@yahoo.com, тел. 01794713565), професор Анастасија „Јазикот е единствената наша татковина. Сѐ додека го чуваме, го негуваме, го вардиме, го гледаме јазикот наш македонски – ќе може да сметаме дека ја имаме и татковината. Како куќа, како дом, како огниште” – рекол Блаже Конески. Мајчиниот јазик е најголемото богатство тој е нашиот идентитет. Сакајте го, учете го, пренесувајте го на вашите најмлади за да трае и да постои

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!