Home Иселенички СтраниЕвропа Македонското здружение „Insieme“ ја отвора манифестацијата „Недела во Рикалдоне“

Македонското здружение „Insieme“ ја отвора манифестацијата „Недела во Рикалдоне“

28 views

Македонското здружение од Рикалдоне „INSIEME“  (Заедно) оваа година ќе ја отвори манифестацијата „Недела во Рикалдоне“, која секоја година се одржуваво чест на славниот италијански пејач, Луиџи Тенко, кој потекнува од ова италијанско градче во кое денес живеат и работат голем број  Македонци.Во рамки на програмата главниот настан започнува на 15 јули 2023 година со македонска музика и фолклор.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!