Home Иселенички Страни Литературна промоција во МПЦ „Свети Климент Охридски“ во Торонто

Литературна промоција во МПЦ „Свети Климент Охридски“ во Торонто

29 views

Денес литературното друштво “Браќа Миладоновци” од Торонто направи промоција на три книги од авторот Славе Катин: “Американски син на Македонија”, “Сиљан Мицевски” и “Творештвото на Славе Катин”. Промоцијата беше во просториите на црквата Св.Климент Охридски и на неа присуствуваа членови од литератирното друштво и од црковната општина.
Промоцијата ја водеше Соња Лозановска, промотори беа Драгица Димовска, Мери Отов и Зоран Карапанчев, а свој настап имаше и Славе Катин.
Промоцијата беше отворена со поздравни говори на претседателот на црквата Борис Стојкос и свештениците отец Александар Тодоровски и отец Јован Босеовски.
Присутните имаа можност да купат одбрани книги од богатото творештво на авторот.
https://www.facebook.com/groups/203897086311812/posts/6451408191560639

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!