14.8 C
Skopje
вторник, септември 27, 2022

Месечна Архива: јуни, 2021

Промоција на книгата „Со љубов за Македонија”

Промоција на книгата „Со љубов за Македонија”, на писателката Јудита Реј Худечек од Република Хрватска, во организација на Агенцијата за иселеништво на Република Северна Македонија.  Г-ѓа Јудита...

Говорете македонски 06

Сепак најмногу го мачеше понижењето. Сепак, најмногу го мачеше понижувањето.   Одненадеж, многу озбилно го погледна човекот до него. Одненадеж, многу сериозно го погледна човекот до него.   Ја доби...

Турнир во Пинг-Понг

Во  календарот со различни активности во текот на летото во Дебар - 2021 година,  е додаден  и турнирот во Пинг-Понг, активност што се организира за прв пат...

Околу уште 5 милиони денари влегуваат во Општина Чаир, и ул. Ресенска 1-2 ќе има нова подземна инфраструктура

Општина Чаир обезбеди близу 5 милиони денари за реконструкција на водоводната мрежа, фекалната и атмосферска канализација за ул. Ресенска 1-2, како учество на Бирото...

Булеварот „Цветан Димов“ во Општина Чаир со трајно решение, ќе има 6 коловозни ленти

Градоначалниците на општина Чаир, Висар Ганиу и на град Скопје, Петре Шилегов, денес најавија почеток на постапка за јавна набавка за реконструкција и изградба...

Денови на македонската култура

100 Години од раѓањето на Блаже Конески  животот и делата негови

Пејачката група „Исток десет” од Вршац зеде учество на концертот на македонска изворна песна во Нови Сад

Пејачката група"Исток десет" од Вршац зеде учество на концертот на македонска изворна песна во Нови Сад. Ви благодарам за зачувување и промовирање на македонска култура

Здружението на Македонците во Романија на ден 30.06.2021 година со своја специјална уметничка програма на традиционални македонски ора од регионот Галичник.

Сојузот на Македонците од Романија организира во среда, 30 јуни, во 19.00 часот, во Летниот театар во паркот Николае Романеску во Крајова, посебна уметничка...

БУКВАР

БУКВАР  Боенка  

Ќе се уредува уште еден дел од коритото на Крива Река

Со средства од Министерството за животна средина  и просторно планирање и локалната самоуправа на Општина Крива Паланка ќе се уреди уште еден дел од...
- Advertisment -
Google search engine

Most Read