Home Истакнати иселеници Имав професори кои ме научија дека математиката е многу повеќе од натпревари

Имав професори кои ме научија дека математиката е многу повеќе од натпревари

27 views

Никола Велов, вундеркид во математика раскажува за условите за учење во Математичката гимназија во Белград која важи за една од најдобрите во регионот, особено по случувањата во Математичко-информатичката гимназија во Скопје на почетокот на второто полугодие

Предавањата во Математичката гимназија во Белград ги држат исклучително искусни наставници, поранешни добитници на награди на меѓународни натпревари и универзитетски професори. Има и дополнителни часови организирани од најуспешните натпреварувачи кои биле поранешни ученици во оваа гимназија, како и талентирани студенти. Јас сум дел од тие подготовки повеќе од 5 години, вели математичарот Никола Велов, вундеркид во математика. Роден е во Белград, по татко е од Кочани, а веќе неколку години интензивно соработува со Сојузот на математичари на Македонија, особено во подготовката на нашите млади таленти за меѓународните натпревари.

Повеќе можете да прочитате ТУКА

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!