Home Иселенички СтраниЕвропа Во Дизелдорф и Нојс се отвараат нови паралелки за изучување на македонскиот јазик

Во Дизелдорф и Нојс се отвараат нови паралелки за изучување на македонскиот јазик

by Марко Стоименовски
24 views
Здраво драги членови.
Би сакала да им се обратам на македонските семејства од Дизелдорф, Метман, Нојс, од сите населени места во Дизедорф и неговата околина каде што живее македонско население.
Во Дизелдорф и Нојс се отвараат нови паралелки за изучување намакедонскиот јазикод 1 до 9 одделение. Добиените оценки по македонски јазик, влегуваат во краен успех во сведителствата. Наставата се одржува еднаш неделно, по 3 училишни часа. Сите родители кои сакаат нивното дете добро да го научи и да го зборува својот мајчин јазик, можат да ја искористат оваа можност што ја нуди градот Дизелдорф.
Нашиот претходен учител, Јане кој долго време ги учеше нашите деца и им всади љубов кон изучувањето на мајчиниот јазик, се пензионираше и ја предаде својата „Учителска палка“ на учителката Анита.
Од почетокот на новата учебна година, часовите по македонски јазик ги води учителката Анита, која ја поседува енергијата и магијата што ги поседуваше и учителот Јане.
Љубовта кон изучувањето на мајчиниот македонски јазик ја негуваат многу македонски семејствата, тоа го докажуваат со присуството на нивните деца во наставата

Во Германија постојано пристигнуваат македонски семејства и затоа би сакала да ги информираме сите за оваа можност и постоењето на МАКЕДОНСКОТО Училиште во Дизелдорф и од скоро време и паралелки во Нојс
СИТЕ оние кои сакаат и сеуште не ги пријавиле своите деца можат да ме контактираат преку порака или да се пријават на оваа објава, преку коментар.
Ви благодарам на вниманимето и ПОЗДРАВ од Дизелдорф

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!