Home Култура УСПЕШНА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР НА НАШИТЕ ИСЕЛЕНИЧКИ ФОЛКЛОРНИ ГРУПИ ВО ОХРИД ОРГАНИЗИРАНА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

УСПЕШНА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР НА НАШИТЕ ИСЕЛЕНИЧКИ ФОЛКЛОРНИ ГРУПИ ВО ОХРИД ОРГАНИЗИРАНА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

30 views
Културно-уметничките друштва од иселеништво вчеравечер ги разиграа срцата на многубројните посетители кои го проследија фестивалот во центарот во Охрид!
КУД “Македонка” од Виена
МКД “Св. Кирил и Методиј” од Крањ
МКД”Македонија” од Сплит
Ансамбл” Сонце” од Крајова и
Национален ансамбл на Македонците во Р. Србија “Тоше Проески”,
преку македонски изворни песни и ора покажаа како ја негуваат македонската култура во иселеништво!
Со посебни емоции и голем аплауз беа поздравени од многубројната публика!

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!