Home Иселенички СтраниАвстралија Студенти на универзитетот „Мелбурн“ со иницијатива за изучување на македонскиот јазик

Студенти на универзитетот „Мелбурн“ со иницијатива за изучување на македонскиот јазик

27 views

Група студенти од мелбурншкиот универзитет побараа часови по македонски од “Македонското Учителско Здружение на Викторија”. Тие велат, поради разни причини ја пропуштиле можноста да го изучуваат својот мајчин јазик во основно училиште и во гимназија, но дека сега имаат огромна желба да надокнадат за изгубеното.

https://www.sbs.com.au/language/macedonian/mk/podcast-episode/celebrating-may-24-saints-cyril-and-methodius-slavonic-enlighteners-day/y6jchkm2l?fbclid=IwAR2BtKeXDQdvl_400Q5JOOPmY-V3DirlD22XGeFPIQTyvI0ImE54iZB0pSk

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!