Home Активности на Агенцијата за иселеништво Промовирана новата книга на Светлана Босилкова Далевска од Германија

Промовирана новата книга на Светлана Босилкова Далевска од Германија

29 views

Излезе од печат најновата збирка поезија „Преливот на изблиците“ од поетесата Светлана Босилкова Далевска, по потекло од Велес, а која живее и твори во Германија.

Печатењето на книгата е помогнато од Агенцијата за иселеништво во рамки на програмата за помагање на културниот развој на иселениците. Книгата за прв пат беше промовирана на „Иселеничките поетски средби“ организирани од Агенцијата за иселеништво во Скопје. На 7 јуни 2023 год. со почеток во 12.00 ч. книгата  беше промовирана во родниот град на авторката во градската библиотека во Велес, пред почитувачите на македонскиот поетски збор

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid0FdjATnS7soCPbhGEKPPhWAiktkN8QJQb3mXPCcb5unbyVwtVGkWFFiVfKqLJa3bFl%26id%3D100027418485588&show_text=true&width=500

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!