Home Иселенички СтраниЕвропа На 10 јуни 2023 година во Ешален, Швајцарија, ќе се одржи „Македонски ден“

На 10 јуни 2023 година во Ешален, Швајцарија, ќе се одржи „Македонски ден“

by Марко Стоименовски
7 views
„МАКЕДОНСКИ ДЕН“ (Македонски панаѓур),
Одобрен проектот „Македонски ден“ за 10 јуни 2023 година.
• Отсликување на македонската традиција и македонските
обичаи.
• Денот ќе биде збогатен со песна и оро од богатото фолклорно
наследство од Македонија.
• Во тек е изработка на проектот.
Со почит мдд „Македонија“ Ешалан,

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!