Home Истакнати иселеници Македонски поет освои прва награда од светската поетска асоцијација

Македонски поет освои прва награда од светската поетска асоцијација

34 views

Нашиот поет Александар Саша Трајковски освои прва награда за поезија на меѓународната литературна манифестација „Фестивал на поезија, култура и уметност“ во организација на Милица Паулус и светската поетска асоцијација во Букурешт, Романија.

Првата наградата преставува директна афирмација на нашата богата македонска поезија на светската поетска во сцен

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!