Home Спорт Македонија за првпат има Европски шампион во бодибилдинг

Македонија за првпат има Европски шампион во бодибилдинг

25 views
ЗЛАТО ЗА МАКЕДОНИЈА!
Европа слушна за Македонија, се слушна химната!
ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА на македонскиот бодибилдинг за некој да стане европски шампион, а истовремено и вицешампион во друга категорија на Европско првенство
Со Господ напред со секојдневна молитва јас како негов слуга вчера и со Св.Ѓорѓија пред цело време го чистам патот од препреки и сопнување, и конечно Св.Димитија стана Шампион на цела Европа!
Не само што станав Прв Македонски Шампион на Европа, туку пред 2 дена во четвртокот, 4-ти мај станав Вицешампион! n
2 ТИТУЛИ 2 УСПЕСИ од највисок карактер ПОСТИГНАТИ ЗА МАКЕДОНИЈА!
– Сребро во Бодибилдинг Класик до 180cm
-Шампион, злато во КЛАСИЧНА ФИЗИКА Златна ера на бодибилдинг до 180cm
Од многумина пријавени сите најдобро од нивните држави за влез во финалето, така што конечно да се истакнеме место Runner-Champion во четвртокот и да финализирам во мојата омилена категорија моментално најпопуларна во Светската КЛАСИК ФИЗИКА вчера со злато и Шампи момент за мене!
ДА ЗАПОМЕНАМ:
НИШТО НЕ НАПРАВИВ!!!!!!! Бог ми го покажа патот! Тој заедно со Св. Георгиј и Св. Димитрија ми помагаше цело време од првиот момент, без нив ќе останав претепаниот црнец како просјак лежи на земја без кој да го забележи! Ама тие тој истиот човек го скинаа, крпаа, како што бев деновиве го кренаа 30мин пред настап од земја и кога ќе се соблечев во ТОЈ ИСТ МОМЕНТ сите, ама сите околу мене застануваат со она што го прават и не ги тргнат очите од моите си фигура!!!!
Запомнете!!!! Јас само што направив повеќе од целата моја конкуренција! Без верата и помошта на светите ќе биде само сон… само замислете дека ден пред настапот имав дискус хернија, како што ме фатија неколку дена пред Балканското првенство и сето ова ќе биде само сон! n
Мојата сопруга Elena Janev ТЕ САКАМ !!! Без вас ова беше незамисливо!
Овие подготовки и успех се заедничка работа и труд со @vladica_ifbb_elite_pro Vlajko, брате мој, фала ти за се! Како што ви реков првиот ден заедно ќе бидеме најсилни и непобедливи, еве го покажавме тоа вчера! Заедно сме најдобри!
Момент кој МОРА да се истакне!
Thank you President Бобан Ѓороски !!!
Само 3 минути пред да излезам на сцена утврдив дека еден од натпреварувачите ги поместува границите на тежината во мојата категорија Некако го направи во категорија?!?! Веднаш интервенираме кај нашиот претседател на ББФМ и грешката веднаш беше исправена. Честитки Бобан за професионалноста и заслужената почит во светот на БОДИБИЛДИНГ во Европа! Секоја чест г. Претседателе!
Бодибилдинг и фитнес федерација на Македонија
@IFBB
https://www.facebook.com/MacedoniansWorldwide/posts/pfbid0zJX9MoFpEdGhwxdcThokLCsA1oSvLfWbvXSEGoMzZAyDJdkqeew7LZkzy2tFzBjdl

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!