Home Иселенички Страни Македонец истражувач на „Јаху“: Мартин Павловски, „доктор“ за вештачка интелигенција во Силиконската долина

Македонец истражувач на „Јаху“: Мартин Павловски, „доктор“ за вештачка интелигенција во Силиконската долина

by trinitymedia
28 views

Откако докторираше со највисока можна оценка во рекордно време, доби понуда да работи за меѓународната корпорација. Неговите проекти биле финансирани од агенции и други државни институции за развој на наука, меѓу кои и Националната научна фондација на САД, Истражувачката лабораторија на воздухопловните сили на САД и Министерството за енергетика на САД.

Прочитај повеќе на:

Македонец истражувач на „Јаху“: Мартин Павловски, „доктор“ за вештачка интелигенција во Силиконската долина

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!