Home Иселенички СтраниЕвропа Во Загреб одбележана 30 годишнината на „Македонски Глас“

Во Загреб одбележана 30 годишнината на „Македонски Глас“

by Марко Стоименовски
32 views

На трибина во Загреб се одржа свеченост по повод тридецениското постоење на списанието „Македонски глас“, на која присуствуваа видни личности од политичкиот, општествениот и културниот живот во Хрватска, меѓу кои претставници на претседателот на државата, Хрватскиот парламент и владата, и секако Македонци кои се вклучени во работата на ова значајно списание и негови читатели.На истата присствуваше македонскиот амбасадор во Хрватска, Милаим Фетаи и директорката на Македонскиот културен центар Наталија Поповска.

За повеќе кликнете тука

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!