Home Иселенички СтраниЕвропа Учениците од дополнителната настава по македонски јазик во Берлин свечено го одбележаа 24 Мај

Учениците од дополнителната настава по македонски јазик во Берлин свечено го одбележаа 24 Мај

67 views
Учениците кои ја посетуваат дополнителната настава на македонски јазик во Берлин учествуваа во одбележувањето на 24 Мај, денот на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј.Нивниот придонес кон нашиот културен и духовен развој е непроценлив, а нивното наследство живее во секој од нас!

” Да ги славиме зборовите на својот јазик, затоа што без јазик сме никој и ништо”- Видое Подгорец

Голема благодарност упатувам до сите родители и ученици кои учествуваа на овој настан, амбасадорот Илбер Села, како и до претставниците на МПЦ” Св.Климент Охридски” од Берлин.

Прочитајте повеќе на следниот линк.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!