Home Aktivitetet e Agjencisë së Мërgatës Takimi i drejtorit Sllobodan Blliznakovski me z-ri Lube Boshkovski, i angazhuar për investimet e huaja nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Takimi i drejtorit Sllobodan Blliznakovski me z-ri Lube Boshkovski, i angazhuar për investimet e huaja nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut

29 views

Në hapësirat e Agjencisë së Mërgatës, më 3 tetor 2023, drejtori i Agjencisë së Mërgatës, Sllobodan Blliznakovski, realizoi takim pune me z-ri Lube Boshkovki,  i angazhuar si bashkpuntorë për investimet e huaja nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Gjat takimit, drejtori Blliznakovski e informoi z. Boshkovskin,  për projektet dhe aktivitetet dhe Programin vjetor të Agjencisë së Mërgatës, në kuadër të kompetencave për ndihmësën në zhvillimin kulturor të mërgimtarëve, drejtat dhe pozitën, ri-integrimin dhe investimin në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Në veçanti për këtë pjesë, Agjencia e Mërgatës luan rolin e qendrës  për informim, njofton mërgimtarët për procedurat juridike dhe ekonomike edhe atë: informacione për marrjen e shtetësisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, si deri te dhënien e dokumenteve personale, procedurat për investimet, lehtësimet ligjore dhe rolin e komunave në të gjitha procedurat të ri-integrimit dhe investimit në komunat amë nga ana e mërgimtarit.

Të gjitha këto informacionet, Agjencia i ka sistemuar në doracake të shtypura dhe që janë me karakter juridik dhe ekonomik, si bartës, të cilët  në nivel vjetor i shtypen dhe distribuon deri tek mërgimtarët dhe të njejtët i ka publikuara në ueb faqen e Agjencisë, ku të nejtët mund ti sharkoni papagesë (falas).

Me të vetmin qëllim për informimin e mërgimtarëve nëpërmjet krijimit sitematik të rrejtit me komunat, drejtori Blliznakovski ka realizuar  një numër të madh të takimeve me kryetarët e komunave në Republikën e Maqedonisë së Veriut, duke biseduar për resurset potenciale  dhe kapacitetet ekonomike , si dhe mundësitë për investimet në çdo komunë.

Z-ri Boshkovski e përshëndeti për angazhimin e Agjencisë së Mërgatës për informimin e mërgimtarëve për procedurat e nevojshme, procedurat për gjatë investimit dhe theksoi se bashkëpunimi me Agjencinë edhe në të ardhmen në këtë fushë do të ketë që janë të rëndësishme gjatë motivimit dhe mbështetjes së mërgimtarëve për të investuar në shtetin e tyre amë, si dhe të kontribuojnë një pjesë edhe bizneset e tyre në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!