Home Иселенички СтраниАвстралија Нова работилница организирана од Учителското друштво од Викторија

Нова работилница организирана од Учителското друштво од Викторија

27 views

Во организација на Учителското Друштво од Викторија, денеска се одржа професионална работилница на тема “ Стратегии за подобрување на писменоста по македонски јазик во основните и средните училишта”.
Предавачи:
Јованка Смилевска – Двегодишен план за предавање на македонскиот јазик од забавиште до 12та година,
Весна Дамчевска – Дизајн на студии и VCE испит по македонски јазик,
Ирена Павловска- работилница на даден текст и негово прилагодување за учениците од забавиште до 12та година.

 

https://www.facebook.com/search/top?q=macedonian%20teachers%27%20association%20of%20victoria%20%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!