Home Иселенички СтраниЕвропа Интернационален „МАЗНИК ФЕСТ”натпревар

Интернационален „МАЗНИК ФЕСТ”натпревар

33 views

На 17.06.2023 година е одржан интернационален „МАЗНИК ФЕСТ”натпревар во правење на пити во организација на Заедницата на Македонците од Јабука (Панчево)„ИЛИНДЕН”. Претставник на КДМ „ВАРДАР” беше Зоран Митровски кој во голема конкуренција го освои првото место.Манифестацијата беше многу добро организирана и ја следеа три медијски куќи: РТС,ТВ Панчево и ТВ Нови Сад.Потоа беше организиран забавен програм,на кој настапуваа пеачи и групи и од другите Заедници на Македонците.Голема благодарност до домаќините кои беа одлични организатори.Се гледаме и следната година !

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!