Home Култура Говорете македонски 10

Говорете македонски 10

by trinitymedia
55 views

Се знаеме скоро пола живот.

Се знаеме речиси половина живот.

Со своите активности допринесува за подобрување на работата.

Со своите активности придонесува за подобрување на работата.

Келнерите се во ресторантот.

Келнерите се во ресторанот.

 

Возевме четрсто километри во еден правец.

Возевме четиристотини километри во еден правец.

 

Кога доручкувате?

Кога појадувате?

 

Другарка ми не пије кафе.

Другарка ми не пие кафе.

 

 

На работа одам со кола.

На работа одам со автомобил.

 

На утакмицата беше дозволен влез за деветсто луѓе.

На натпреварот беше дозволен влез за деветстотини луѓе.

 

До Букурешт има шесто триесет и седум километри.

До Букурешт има шестотини триесет и седум километри.

 

Се знаеме скоро пола живот.

Се знаеме речиси половина живот.

 

Со своите активности допринесува за подобрување на работата.

Со своите активности придонесува за подобрување на работата.

 

Келнерите се во ресторантот.

Келнерите се во ресторанот.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!