Home Aktivitetet e Agjencisë së Мërgatës Takim me udhëheqësin e klubit maqedonas “Kirili dhe Metodi” në Ulm

Takim me udhëheqësin e klubit maqedonas “Kirili dhe Metodi” në Ulm

68 views

Gjatë qëndrimit të përfaqësuesve të Agjencisë së mërgatës në Ulm, realizuan takim me udhëheqësin e Klubit kulturor “Kirili dhe Metodi” i cili ekziston tredhjetë vjet.

Nga aktivitetet e klubit, veçojnë eventet muzikore, gjatë kohës së fundit kanë themeluar shkollën në gjuhën gjermane për të rinjtë Maqedonas. Për shkollimin e tyre është pa pagesë të cilan e udhëheq znj. Sonja Durçak Tairovski.

Femrat e Klubit nëpërmjet organizimit  të tyre në “Femra aktive” planifikojnë që të përgatitin “Përgatitje e ushqimeve tradicionale maqedonase”

Klubi është i hapur për antarë të rinj dhe për të gjithë ata që kanë dëshirë të antarësohen dhe të shoqërohen me maqedonasit tjerë. Mes tjerash, udhëheqësia e klubit theksoi se janë të përqendruar në veçanti ndaj idesë që te gjenratat e reja të vizitojnë shoqatën dhe të marrin nën udhëheqjen me ngjarje dhe  programet e reja të dobishme.

Kryetari Angell Petrovski ju drejtua me faleminderim drejtorit të Agjencisë së mërgatës, Sllobodan Blliznakovski dhe përfaqësuesve të Agjencisë së mërgatës për vizitën dhe mbështetjen dhe bashkëpunimin e deritanishëm.

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!