Home Иселенички СтраниЕвропа НАСТАВА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ВО БУКУРЕШТ

НАСТАВА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ВО БУКУРЕШТ

by Марко Стоименовски
16 views
Голема радост е да се сретнеме во седиштето на АМР во Букурешт на часовите по македонски јазик поддржани од Monika Anhel Mihajlov. Радоста е уште поголема затоа што интересот за изучување на македонскиот јазик се гледа и кај возрасните и кај децата на нашите членови.
Покрај изучувањето на македонскиот јазик, разговараме за историјата, обичаите, традициите на нашите баби и дедовци, гастрономијата и драгите места
Ви благодарам драги членови!

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!