Home Иселенички СтраниАвстралија ВО КВИНБИЈАН ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „ЖАЛНА МАКЕДОНИЈА“ ОД ВЕЛИКА ЏАНГАЛОСКА ГАТСИС

ВО КВИНБИЈАН ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „ЖАЛНА МАКЕДОНИЈА“ ОД ВЕЛИКА ЏАНГАЛОСКА ГАТСИС

by trinitymedia
31 views

На 25.3.2024 година, во просториите на црквата „Свети Илија“ од Квинбијан, Нов Јужен Велс (Австралија), се одржа промоција на романот „ Жална Македонија“, од писателката Велика Џангаловска Гатсис, која е по потекло од Македонија. Таа долги години живее во Австралија, но и покрај тоа го негува мајчиниот македонски јазик и писмо, па сите нејзини поеми, раскази и романи ги пишува на македонски јазик. Промоцијата беше организирана од членовите на Литературното Друштво „Ванчо Николески “ и нивниот претседател господинот Наум Трајчески.

 

Прочитај повеќе на:

https://mn.mk/iselenici-region/22561-VO-KVINBIJAN-ODRZANA–PROMOCIJATA-NA-ROMANOT-ZALNA-MAKEDONIJA-OD-VELIKA-DzANGALOSKA-GATSIS

Дополнително прочитај и за:

Агенцијата за иселеништво ги врши работите што се однесуваат на положбата и правата на иселениците од Македонија

Последни вести

© 2024 – Сите права се задржани | Агенција за иселеништво

Почитувани, заради подобро корисничко искуство, Агенцијата за иселеништво користи „колачиња“ ("cookies"). Се согласувам Прочитај повеќе

error: Content is protected !!