Takimet poetike të mërgatës

0
45

Më datë 25.05.2023, në Klubin e Deputetëve në Shkup filluan Takimet poetike të mërgatës në organizim të Agjencisë së Mërgatës. Takimi poetike të mërgatës u hap me fjalë përshëndetëse nga drejtori i Agjencisë së Mërgatës, Sllobodan Blliznakovski, ndërsa të pranishmit i përshëndeten edhe drejtori i Mbërmjeve Strugane të Poezisë, Todorëçe Tasevski dhe kryetari i Shoqatës së Shkrimtarëve të Maqedonisë, Hristo Petreski.

Drejtori Blliznakovski theksoi se Agjencia e Mërgatës përmes një sërë aktivitetesh,  kujdeset për ruajtejen e gjuhës maqedonase në mërgatë edhe atë: botimin e librave të mërgimtarëve, promovimin e veprave të tyre, si dhe përmes ndarjes së çmimit “Stojan Hristov” për librin më të mirë me poezi, në kuadër  të Mbrëmjeve Strugane të Poezisë.

Në këto takimet poetike të mërgatës, morën pjesë poetë nga Australia, Kanadaja si dhe nga shumë shtete të Evropës edhe atë: R. e Italisë, R. e Kroacisë, R. e Serbisë, Mretërisë Suedeze dhe R. e Sllovenisë. Poetët gjatë këtyre dy ditëve do të kenë mundësi që të vetëpromovohen, ti prezantojnë veprat dhe krijimtarinë e tyre si dhe të njoftohen në mes veti dhe krijimit të një rrjetit në mes të tyre për bashkëpunimin e mëtutjeshëm në fushën e kulturës.

https://www.facebook.com/iselenistvo