Kërçovari Dr. Florim Cuculi emërohet shef i kardiologjisë në Spitalin Kantonal të Lucernit.

0
90

Përmes një shkrimi në rrjetin e tij social Facebook Dr. Florim Cuculi ka njoftuar për emërimin si kryemjekë të kardiologjisë në Spitalin Kantonal të Lucernit.

Postimi i plotë:

Është nder i madh për mua të emërohem Krye Doktor i Kardiologjisë në Spitalin Kantonal të Lucernit. Kam ardhur në Zvicër në vitin 1991 me 14 vjeç dhe shumë pak njohuri gjermane dhe mund të marr përsipër detyrën e nderuar duke filluar nga prilli 2023. Falënderoj Spitalin e Kantonit për besimin dhe mezi pres këtë sfidë. Unë jam ende në dispozicion të pacientëve të mi si në Luzerner Kantonsspital ashtu edhe në Cardio Center Luzern.

FC – Lucern, 01/17/2023

Kush është Florim Cuculi

46-vjeçari me prejardhje nga Kërçova e Maqedonisë së Veriut, është mjek shumë i njohur dhe aktiv, edhe në komunitetin shqiptar të Zvicrës Ai ka përfunduar provimin shtetëror në mjekësinë humane në Universitetin e Bazelit, transmeton albinfo.ch. Më pas Cuculi ka përfunduar dy vjet mjekësi interne në Spitalin Kantonal të Lucernit në Wolhusen dhe në Lucern. Ai është trajnuar si specialist në kardiologji në Luks dhe në Inselspital (Spital universitar) në Bernë.

Nga viti 2009 deri në vitin 2012 Dr. Cuculi përfundoi një bursë në kardiologji intervenuese dhe kërkime kardiovaskulare në Qendrën e Zemrës në Oxford në Spitalet Universitare të Oksfordit (Mbretëria e Bashkuar). Në vitin 2012 ai u kthye në Luks si mjek i lartë dhe krijoi, ndër të tjera, zonën e ndërhyrjeve komplekse koronare, duke përfshirë mbylljet kronike në Luks.

Nga viti 2015 ka punuar si mjek i lartë në kardiologji dhe është emëruar kryemjek i qendrës së zemrës në vitin 2018, përcjell albinfo.ch. Që nga viti 2019, ai gjithashtu ka ndërtuar me shumë sukses Qendrën Cardio Luzern AG – në të cilën Luks ka një pjesë – dhe do të vazhdojë ta menaxhojë dhe zhvillojë atë si drejtor menaxhues përveç punës së tij kryesore si mjek kryesor.

Në fund të vitit 2021, Universiteti i Lucernit i dha Florim Cuculit titullin profesor për arritjet e tij të jashtëzakonshme në kërkimin shkencor dhe mësimdhënien universitare.