Ekpozita dhe promovim i një libri me rastin e Ditës së Flamurit në Velika Goricë

0
23

Në këtë manifestim kulturor morën pjesë deputetja e parlamentit Kroat  Ermina Lekaj Prljaskaj, shumë figurave tjera publike nga Maqedonia dhe Kroacia si dhe bashkëatdhetarët tanë, u kremtua dita e flamurit me ekspozita dhe u prmovua libri i autorit Ismet Jonuzi-Krosi në Velika Goricë të Kroacisë.

E përgëzoj organizatorin z.Memetali Zenuni për këtë manifestim.

Mbrëmje që i takonte një sofreje kombëtare plotë artë dhe kultur:

Promovimi i librit të historianit

Ismet Jonuzi-Krosi, “Rrëfime te burgosurëve në Goli Otok”

Hapja e ekspozitës te pikturave te piktorit akademik Reshat Ameti dhe skulpturat e skulptorit akademik Xhelil Rufati.

Me prezentim të këngëve te perpunuara shqipe nga instumentisti Dino Murtezani

Me kengët e shkodraneve Ketlin Pjalmi dhe Aida Pjalmi

5/ Me fis-harmonik na ekzukotoi vepra të muzikës klasike nxënësi i talentuar nga shkolla e Muzikës Franje Luçiqa nga Velika Gorica

Me sofrën me ushqime të gatuara dhe ëmbëlsira nga kuzhinësn e tradita e Jonë shqiptare e mbi të gjitha me “Bakllavan kroate”

Gazetarja kroate Slavica Šarović që i pëcjell dhe shkruan për aktivitetet e shqitarëve në Zagreb, Kroaci