Mërgimtari nga Gjermania sjellë një autoambulancë për Shtëpinë e Shëndetit në Kërçovë

0
122

Bëhet e ditur se një mërgimtar kërçovarë nëpërmjet shoqatës gjermane “Duart e Ndihmës” ka sjellë një autoambulancë për Shtëpinë e Shëndetit Kërçovë.

Autoambulanca kap vlerën e 40 mijë eurove dhe është e pajisur me të gjitha kushtet moderne dhe aparatura të sofistikuar.

Kryetari shoqatës tha se shpreson që me këtë autoambulancë të shpëtojnë shumë jetë njerëzish.

Pranimi i këtij donacioni u bë në Komunën e Kërçovës i cili falënderoi mërgatën.

Nismëtar i këtij donacioni, Shpenzim Dervishi, që jeton në Gjermani.

Ai tha se vendosi që si donacion të sjellin një autoambulancë pasi e dinte situatën në Spitalin e Kërçovës.

“Vlera e kësaj autoambulance është 40 mijë euro, kurse me zotëri Frankun kemi bashkëpunuar dhe bashkëpunojmë dhe bëjmë aktivitet të shumta edhe në Gjermani

Dhe pas një bisede i tregova si është situata këtu në Maqedoni dhe para një viti ma dha fjalën se do na bëjë një dhuratë të mijë dhe do të shkojmë atje te vendlindja jote”, tha shpenzim Dervishi.