Në Shkup mbillen fidane në përkujtim të 19 vjetorit të lumturimit të Nënës Tereze

0
59

ITSHKSH në bashkëpunim me NP “Parqe dhe Gjelbërime” të mërkurën (19
tetor) ora 11, në prani të ambasadorëve dhe personalteteve nga jeta
publike, organizon mbjellen e pesë fidaneve në sheshin e Shkupit, të
cilët simbolizojnë familjen pesë anëtarëshe të Bojaxhinjëve të
Shkupit.

Kjo ngjarje përkon me 19 vjetorin e lumturimit të Nënë Tereze
dhe vjen si kundërpërgjigje ndaj një tentimi për të asgjësuar
trashëgiminë e Nënës Tereze, që identifikohej përmes bredhit të saj të
dëmtuar, i mbjellë nga vet ajo në vitin 1980. Një aksion i ngjashëm
është shtri edhe në Prishtinë dhe në Tiranë.