Kërçovari zgjidhet ambasador i Amerikës në Mal të Zi

0
128

Sot, Presidenti Joe Biden njoftoi synimin e tij për të emëruar disa funksionarë për të shërbyer si udhëheqës kryesorë në administratën e tij, thuhet në një njoftim të publikuar nga Shtëpia e Bardhë, Uashington,

Në mesin e të nominuarsve është edhe një shqiptaro-amerikan: Kërçovari B. Bix Aliu (Begzat Azem Aliu), do të jetë Ambasador i ri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Malin e Zi, shkruan albinfo.ch.

Presidenti Biden propozon Bix (Begzat Azem) Aliu, një shqiptar, prindërit e të cilit emigruan nga Maqedonia e Veriut, për të qenë ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i SHBA-së në Mali i Zi. B. Bix Aliu. Ai ka diplomë të Mjekësisë nga Universiteti i Prishtinës, në Kosovë, thuhet në njoftim.