Dita e Diasporës në Cera të Makedonska Kamenicës

0
117

Dita e Diasporës në Cera të Makedonska Kamenicës

Me ftesë nga ana e U.D drejtori i KIC Romansa Makedonska Kamenica, Goce Stojanovski dhe kryetari i komunës së Makedonska Kamenicës, Dimçe Atanasovski, drejtori Sllobodan Blliznakovski morën pjesë në takimin e mërgimtarëve “Dita e diasporës” në kompleks manastirin “Ellenec” në fshatit Cera të Makedonska Kamenicës.

Gjatë fjalimit para pjesëmarrësve, drejtori Bliznakovski i përshëndeti takimet të këtilla, ju uroj mirëseardhje mërgimtarëve dhe i informoj shkurtimisht për aktivitetet programore të Agjencisë për Emigracion. Gjatë kohës së takimit, drejtori pati mundësin që të takohet me mërgimtarët dhe të ndëgjon nevojat dhe problemet me të cilët ballafaqohen në vendet e jashtme.

Drejtori i ftojë të gjithë pjesëmarrësit për vizitë dhe për thellimin e bashkëpunimit të mëtutjeshëm me Agjencinë për Emigracion.

Kryetari Atanasovski theksoi se Komuna e Makedonska Kamenicës ka numër të madh të rinjve që kanë migruar dhe angazhimi i tyre është modernizimi dhe zhvillimi i komunës me të vetmin arsye tërheqjen e njerëzve për të kthyer në shtëpi, meqë në të ardhmen edhe në këtë drejtim do të bashkëpunojmë me Agjencinë për Emigracion.