Shoqata kulturore Rilindja në Itali organizon turnir ndërrajonal multietnik të futbollit “UEFA CHAMPIONS SHQIP”

0
46

3Via G. Saragat n.10, 67100  – L’AQUILA –  C.F. 93054210666

 e.mail: ass.rilindja@gmail.com  /   Pec: ass.rilindja@pec.buffetti.it   Tel: +39/3383466574

 PJESËMARRJE E MADHE NË TURNIRIN NDËRRAJONAL MULTIETNIK TË FUTBOLLIT “UEFA CHAMPIONS SHQIP” – FOTO DHE REZULTATE

L’Aquila, kryeqyteti evropian i sportit 2022, ka ringjallur takimin e saj midis sportit dhe integrimit par excellence në nivel rajonal: “Zona Sportive e Monticchio, një pjesë e kryeqytetit, priti edicionin e shtatë të UEFA Champions Shqip, një turne multietnik futbolli pesë-anësh i organizuar nga shoqata kulturore Rilindja. Turneu unik në organizimin dhe përmbajtjen e tij, duke u dhënë fëmijëve mundësinë të kalojnë një ditë sportive futbolli me kaq shumë emocione dhe gëzim për të fituar.

Në garë, 15 skuadra dolën në fushë jo vetëm nga L’Aquila dhe Abruzzo, por edhe nga Lazio (Romë) dhe Umbria (Perugia).

Turneu u mbyll me fitoren e skuadrës vendase Rilindja, e renditur e dyta Besa Casalotti e Romës dhe e treta Olympiakos po ashtu e Aquila.

“Një pjesëmarrje e shkëlqyer në turne, duke pasur parasysh se pas vetes kemi dy vite Covid”, thotë Abdula “Duli” Salihi. “Duhet të mbahet mend se është i vetmi turne rajonal multietnik në Abruzzo me rëndësi të madhe, duke arritur të tërheqë ekipe edhe nga rajone të tjera, ndonjëherë edhe duke pritur një ekip nga Reggio Emilia.

Një formulë që të kujton atë të Ligës së Kampionëve, e cila është frymëzuar edhe nga titulli, me termin anglisht “league” të zëvendësuar me “shqip” që.

Me kalimin e viteve emërimi, i cili gjithashtu ka qenë shumë i suksesshëm në mesin e lojtarëve të L’Aquila.

“Ne punojmë shumë në sport, duke e njohur atë si një mjet të shkëlqyeshëm për grumbullim, përfshirje dhe integrim, gjithashtu duke u përpjekur me mundësinë për të krijuar njohuri reciproke, për të promovuar bashkëjetesën ndërkulturore të kuptuar si një proces i maturimit kulturor të konceptit të “Qytetësisë Universale”. , duke kaluar një të diel kaq ndryshe nga të zakonshmet”, ka sqaruar kryetari i shoqatës kulturore Rilindja, Abdula (Duli) Salihi.

 Në ceremoninë e ndarjes së çmimeve ishte i pranishëm edhe këshilltari për sport i komunës Aquila Vito Colonna.

Ngjarja sponsorizohet nga vetë administrata komunale, nga Rajoni i Abruzzo-s.