Interpretimi kubistik i profesorit nga Tetova në galerinë nacionale të Singaporit

0
89

Singapori njihet si vatër e civilizimit dhe zhvillimit të shpejtë në sfera të ndryshme e sidomos në arsim. Mediat elektronike në vend kishin raportuar me profesorin nga Tetova që jeton dhe vepron në Singapor, e tani punimet e tij me nxënës në Singapor gjenden në galerinë e arteve kombëtare në Singapor, shkruan eksluzivisht TOP24.

Minah Jahiut  tani pandemia ia ka pamundësuar udhëtimin drejt Singaporit por edhe sëmundja me të cilën ai po lufton për tre vite. Përfundimisht Tetova ka një ambasador edhe në Singapor që promovon kulturën shqiptare atje. Ndryshe Minah Jahiu është autor i bustit të dëshmorit të arsimit dhe ka punuar në shumë objekte fetare ku ka aplikuar artin,si ornamente,arabeska dhe kaligrafi arabe, duke gërshetuar edhe elemente shqiptare, shkruan TOP24.

Ndiqeni videon në linkun më poshtë:

http://http://https://www.razor.tv/video/a-kid-friendly-art-tour-from-the-national-gallery-to-little-india/4802324438001/6244449748001?fbclid=IwAR0ry8dC7p1jkXDmHIrprpj8zu7H7-I-Fdi5dFQmkUxnlYi0SoK82GtU49o

Lojtës Videosh

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде