Haxhi Muhamed Tairi me djemtë e tij nuk kanë të ndalur me vepra të mëdha humane

0
46

Zijadin dhe Elham Tairi janë dy vëllëzërit nga Dobridoli i Gostivarit, shumë të njohur në sferën e biznesit dhe himanizmit në Zvicër. Shpirti i tyre human është i trashëguar nga babai i tyre Muhamed Tairi, po ashtu një njëri i urtë, human dhe atdhetar.

Ata si afarist të suksesshëm gjithëmonë pak flasin, por veprat e tyre shumë flasin.

Por, përmos arritjeve në biznes, kjo familje është dëshimuar për vepra humane, si vendlindje, po ashtu edhe në komunitetin shqiptar në Zvicër. Në vendlindje, Haxhi Muhamed Tairi është një iniciator i shumë projekteve për vendbandimin e tyre, por ai njihet edhe si njëri nga finansuesit e klubit të futbollit KF “Besa ” Dobridoll.

Ndërsa, në Zvicër, vepra e tyre e fundit humane është për ndërtimin e xhamisë së re në, ku nuk kursyen asgjë. Ziadini dhuroi edhe orën e tij me vlerë mijëra euro vetëm e vetëm për tu ndërtuar kjo xhami.