Në Strugë u organizua aktivitet me nxënesit e ciklit të ulët në nder të “21 Marsi- Dita Botërore e Sindromit Down”

0
71
Në shkollën fillore komunale “Goce Dellçev” Podgorcë, u zhvillua një garë për nder të personave me Sindromën down dhe Ditës së ekologjisë.
Fëmijët ishin shumë të kënaqur nga aktiviteti ku u ndanë çmime për më të mirët.
“Jam këtu për t’ju udhëhequr, për t’ju udhëzuar në themelet e procesit arsimor dhe pres nga ju një rezultat që do të kënaqë jo vetëm mua poe dhe prindërit tuaj” – tha drejtoreshe e shkollës Sabije Xhemailoska.
Më 21.03.2022 në ambientet e SHFK” Orhan Xhemaili” Tatesh i Epërm u organizua aktivitet me nxënesit e ciklit të ulët në nder të
“21 Marsi- Dita Botërore e Sindromit Down”
Me anë të këtij aktiviteti nxënësit dhanë mesazhe shumë domethënëse për shoqërinë:
“Nje kormozom më tepër më bën më të vëçantë, sepse aty ku jam fal dashuri të pafund!”
“Le të jemi të gjithë më krah hapur dhe mendje ndritur sepse Sindromi Down nuk është sëmundje por është kusht gjenetik i shkaktuar nga prania e një kromozomi shtesë!”