DIASPORA SHQIPTARE NË KROACI

0
20

Në kuadër të iniciativës tonë “ta njohim njëri-tjetrin“ ku vazhdimishtë do shkruajmë për bashkëkombast që jetojnë dhe veprojnë në Republikën e Kroacisë, sot do të shkrujamë për bashkëkombasin Shoip Shoipin.

Shoip Shoipi me prejardhje nga rrethina e Gostivarit, shkollën fillore e kreu në vendlindje dhe të mesmën në Tetovë, studimet i kreu në Universitetin e Zagrebit, Fakulteti i Mjeksisë, është specialist-urolog, subspecialist në onkologji urologjike, ku dhe ka doktoruar në shkencat biomedicinale.

Punon në Klinikën Universitare Urologjike në Zagreb, ku me shumë dashamirësi dhe fisnikëri e ndihmonë komunitetin tonë me këshilla mjekësore dhe me aktivitete të shumta për ruajtjen e kulturës dhe gjuhës shqipe. Është shumë i afërt dhe shumë i respektuar nga kolegët e tijë dhe komuniteti jonë në Kroaci.

Respekt për bashkëkombasin, doktorin e nderuar Shoip Shoipin!