Nuk do të ketë testim për Kovid-19 në vendkalimet kufitare

0
61

Masat e paraqitjes se certifikatet për vaksinim ose  vërtetim për përjetimin e Kovid-19. Qeveria ka miratuar me  të vetmin qëllimin që të mos njohin vendin si eksportues të virusit. Në konferencën e sotme për shtyp  zëdhënësat e  Qeverisë, u theksua se kjo masë është  kontribut për mbështetjen e imunizimit masiv si një  përgjegjësi për të parandaluar përhapjen e virusit Kovid-19.

 – Masa është shprehje dhe përcaktim jonë për të bërë gjithçka që është e nevojshme për vendin dhe të njihet si n vend që ndjek politika aktive të imunizimit dhe i cili nuk duhet të njihet si një vend që eksporton virusin. Duhet të kihet parasysh se procedura për sigurimin e dëshmisë së vaksinimit ose të vaksinuar Kovid-19 është një procedurë e zakonshme për kontrollimin e vendkalimeve kufitare kur hyni në vende të mëdha evropiane dhe botërore që qytetarët me siguri duhet ta respektojnë dhe për këtë arsye kjo masë në një përqindje të madhe po bëhet zbatuar, tha zëdhënësi i Qeverisë Muhamet Hoxha.

Nga atje, u përgjigjën pyetjes pse vërtetimi për ato që kanë përjetuar virusin nuk zgjat më shumë se 45 ditë, të paktën gjashtë muaj siç është praktike në të gjitha vendet e tjera.

– Të gjitha masat e marra nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut janë me rekomandim të Komisionit për Sëmundjet Infektive. Këto dokumente duhet të dorëzohen kur largoheni nga vendi ynë. “Çdo qytetar që planifikon të largohet nga vendi dhe të udhëtojë në shumicën e vendeve evropiane dhe në botë duhet të paraqesë të njëjtat dokumente, një certifikatë vaksinimi me dy doza dhe një PCR negative 72-orëshe,” tha Hoxha, duke shtuar se nuk do të kishte mundësi për të testuar në kufijtë.