Artani dhe Sadetja që punojnë dhe veprojne në Zvicër e ndihmuan Qendrën për Autizëm në Gostivar.

0
42
Mergimtarët tanë kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë kontribuesit më të mëdhenjë në vendin tonë. I tillë është edhe çifti bashkëshortorë nga Gostivari që veprojnë në Zvicër, Artan dhe Sadet Xhaferi.
Ata janë duke kontribuar me mjete vetanake në Qendren për Autizem që është në ndërtim e sipër në Gostivar, duke ndërtuar një kabinetit për FIAS terapi, një metodë e re për detektimin e hershëm të autizmit që përdoret në vendet europiane dhe është vërtetuar si metodë shumë efektive për trajtimin e këtyre femijëve, shkruan kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.