Mërgimtari dibran, z. Abib Sela dhuroi 20 000 mijë dollarë për Komunën e Dibrës

0
29

Vizita e para disa muajshe që iu bë mërgatës dibrane në SHBA nga delegacioni i komunës Dibër, ishte një vizitë shumë e suksesshme në aritjen e qëllimeve.

Prezentimi qëndror i punës së komunës gjatë 2 vitet e fundit, i cili u realizua në tubimin masovik të mbajtur në Staten Island, ishte një referencë shumë e rendësishme për bashkëpunimin e mëtutjeshëm të komunës me dibranët e Amerikës. Në mes tjerash nga ana e mërgimtarëve u shpreh një gadishmëri që të kontribuohet edhe financiarisht në mbështetje të projekteve prioritare për komunën.

Biznismeni i mirënjohur dibran Z. Abib Sela në atë tubim premtoi se do bëjë donacion për Dibrën një shumë prej $20.000 (njëzet mij dollarë) të dedikuara për fazën e parë të prejektit për ujin e pijshëm i cili do të kushtojë rreth € 200.000 (dyqind mijë euro) dhe do të fillojë sëshpejti. Për hir të transparencës dhe shembullit të mirë patriotik, ju njohtojmë se sot komuna Dibër në konton e donacioneve që hapet për herë të parë në buxhetin e komunës, kanë aritur $20.000 nga z. Abib Sela. Fjala e dhanë publike, u mbajt kurse ne jemi mirënjohës për këtë gjest të Bibit i cili nuk ndalet asnjëherë duke ndihmuar vendlindjen e tij.