Përbërësit:
1 qepë
2-3 karrota
1 filgjan oriz (200ml)
kripë
vegete
piper
magdanoz
katrore supe të gatshme
Hapat
Pilafi eshte nje ushqim i lehte i cili mund te pergaditet me mish dhe pa te
Nje variante te cilin mund ta provoni eshte edhe me mish ose edhe pa te
Nese deshironi me mish atehere mishin e ndani ne copeza te vogla dhe fergoni derisa te nderroj ngjyren
Ne po ate ene shtojme qepen e grire imet ,karroten e grire ne rrathe dhe fergojme derisa te zbuten mire perimet
Shtojme edhe orizin e pastruar,fergojme te gjitha per disa minuta,shtojme melmesat si kripen vegeten dhe piperin sipas shijes
Ne nje ene tjeter qesim 1 liter uje me katrorken e supes dhe vlojme.Me po kete uje mbulojme permbajtjen ne tigan
Tanim ne nje ene zjarrerezistuese ose ndonje tjeter qesim permbajtjen me orizin dhe perimet dhe mund te shtojme dhe mishin nese e duam pilafin me mish
Enen e mbulojme dhe ffusim ne furren e parangrohur 180 grade per 35 minuta ose derisa uji te shterroj i teri
Ne po kete ene qesim dhe magdanoz te grire para se ta fusim ne furre