Vizitë në xhaminë shqiptare në Sidnei

0
44
Të Premten, 4 Qershor 2021, përfaqësues nga Shoqata Islamike Shqiptare Australiane (AAIS) vizituan xhaminë e parë shqiptare në Sidnei – Qendra Islamike Shejh Albani (ICSA).
Xhamia dhe Qendra Islamike e sapo përfunduar që u përfundua para Ramazanit. Pas Faljes së Jumasë, Presidenti i ICSA Driton Kamberi mori përfaqësuesit e AAIS Kasum Ameti dhe Selima Ymer për një turne në objekt.
Dizajni i Xhamisë ishte mbresëlënës, me nga një sektor për meshkuj dhe një për femra, një studio regjistrimi, kënd lojërash dhe kafene. Ajo gjithashtu paraqiti një vend të vogël pushimi për Imamin.
Në vitin 2019, AAIS organizoi dy koleksione për të mbështetur vëllezërit dhe motrat tona në Sidnei, në të cilat ishim në gjendje të kontribuonim $ 20,000 në drejtim të projektit të ndërtimit, alhamdulillah.
Lusim Allahun (xh.sh.) të shpërblejë të gjithë ata që janë përfshirë në organizimin e xhamisë së parë shqiptare në Sidnei. AAIS dëshiron një marrëdhënie të vazhdueshme me ICSA në vitet e ardhshme.
Këshilli i AAIS