Përditësim për xhaminë dhe qendrën rinore AAIS

0
43
Këshilli Ekzekutiv i Shoqatës Islamike Shqiptare Australiane (AAIS) dëshiron t’ju informojë me informacionin e mëposhtëm të rëndësishëm në lidhje me rihapjen e objekteve të AAIS pasi kufizimet e Qeverisë janë lehtësuar pas COVID19.
 Xhamia AAIS
Që nga e Premtja, 18 Qershor 2021, Xhamia Shqiptare rihapet për të gjitha namazet ditore për një maksimum prej 150 besimtarësh në kohën e caktuar të namazeve dhe do të mbyllet ndërmjet tyre.
 Namazi i xhumasë në xhaminë AAIS tani ka një kufi prej 150 personash.
 Do të ketë 2 seanca të mbajtura në orën 12.30 dhe 1:00pm dhe nuk kërkohet rezervim.
Në xhami për tu falur duhet të respektohen si vijon:
1. Maskat e fytyrës duhet të mbahen në çdo kohë në xhami (përveç përjashtimit mjekësor)
2. Sillni me vete sexhaden tuaj të namazit
3. Regjistrimi i detajeve në hyrje
4. Rregullat e distancimit social duhet të respektohen sipas udhëzimeve të qeverisë.
Sapo të përfundojë namazi, anëtarët duhet të dalin nga Xhamia menjëherë dhe të mos qëndrojnë përreth për t’u shoqëruar.
 Qendra Rinore AAIS
Qendra Rinore AAIS do të rihapet për Familjet Anëtare Financiare të AAIS të Enjten, 17 Qershor 2021 në 7:00 pasdite.
Deri në një njoftim tjetër, Qendra Rinore AAIS do të ketë orët e mëposhtme të hapjes:
 Të Enjten nga ora 7:00 – 10:00 pm
 Të Premten nga ora 7:00 – 11:00 pm
Rregullat e mëposhtme duhet të respektohen për të marrë pjesë në Qendrën Rinore AAIS:
1. Maksimumi i 150 Anëtarëve Financiar të AAIS dhe familjeve të tyre
2. Maska për fytyrën duhet të mbahet edhe brenda (përveç nëse hani, pini ose me përjashtim mjekësor)
3. Regjistrimi i detajeve në hyrje
4. Rregullat e distancimit social duhet të respektohen sipas udhëzimeve të qeverisë.
Ne kërkojmë nga të gjithë anëtarët të respektojnë këto rregulla për të siguruar qetësinë dhe mirëqenien e të gjithë atyre që marrin pjesë në Xhaminë dhe Qendrën Rinore të AAIS.
Ju lutemi kontaktoni Këshillin nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim tjetër.
Këshilli Ekzekutiv i AAIS